Uvod u Lean Startup - kako pokrenuti (drugačiji) projekt

Agencija u suradnji s gospodinom Ratkom Mutavdžićem organizira besplatno predavanje Uvod u Lean Startup.

Lean Startup poslovna je metodologija koja je ponajprije namjenjena tvrtkama u nastanku (startup tvrtkama) ali i svima onima koji traže načine kako uspostaviti bolju, točniju i uspjehu okrenutu organizaciju.

Opis seminara
Metodologija je to koja je usmjerena pomoći startupima da validiraju svoje hipoteze i pronađu odgovore na nepoznanice što ranije u projektu te usmjere investicije na ono što je korisnicima uistinu značajno. Ujedno, metodologija promovira i agilni pristup proizvodnji softvera u kojem se vremena iteracije proizvoda mjere satima a ne godinama, pri čemu se vrlo blisko radi s krajnjim korisnicima kako bi se ne samo razumjelo njihove potrebe nego i uopće razumijelo tko su točno krajnji korisnici ideje koju pretvaramo u proizvod (customer development).

Tijekom takvog razvoja, startup nastoji proizvesti što prije prvu i slijedeću iteraciju, s minimalnim setom mogućnosti koje opet mogu donijeti maksimalnu vrijednost u obliku usvojenog znanja koje potvrđuje postavljene hipoteze (validated learning).

Predavanje će ukazati i na dodatne elemente koji odlikuju startup tvrtke te njihovo potencijalni uspjeh (ili neuspjeh) te na poveznicu na Lean Startup metodologiju.

Za one koji se žele bolje pripremiti za predavanje: http://www.startuplessonslearned.com/, blog Erica Riesa, tvorca Lean Startup metodologije, ali i općenito bilo koji search na "lean startup" izraz.

Što ćete naučiti?
Što je Lean Startup okvir i kako ga iskoristiti za upješan projekt vaše tvrtke
Kako značajno poboljšati vrijeme nastanka proizvoda - od ideje do implementacije
Kako izgraditi praćenje napretka projekta koje ima smisla
Koje tehnike primjeniti i kako izbjeći najveće rizike za startup tvrtke
Kako prepoznati što korisnici žele i izgraditi pravi proizvod (prije no što se potrošili sve što imate)

Tip događaja: 
Free
Datum i vrijeme
Četvrtak, 30. Siječanj 2014 - 18:00