Škola osnova računalnih mreža

Škola osnova računalnih mreža“ je ciklus pomalo neobičan za DUMP – ovoga puta se ne bavimo programiranjem, već svoju pažnju usmjeravamo na infrastrukturu s kojom se svakodnevno susrećemo.

U ovom ciklusu polaznici će imati priliku kroz 3 predavanja naučiti kako postaviti kućnu mrežu. Upoznat će se s osnovnim konceptima rada Interneta, s načinima spajanja računala unutar mreže, ali i s pojmovima poput router, switch, paket, ISP, IP adresa, SSID, AP, DHCP, DNS... Nakon ciklusa, polaznici bi trebali biti u stanju povezati više kućnih računala u lokalnu mrežu, podesiti dijeljenje datoteke između njih, podesiti router za spajanje na Internet i postaviti bežičnu mrežu sa sigurnosnim postavkama.

Kao i ranijih godina, predavanja će se održavati na FESB-u, u subotnjem popodnevnom termin (17:00 sati), u „dobroj staroj“ dvorani A102. Predavanja će držati članovi DUMP-a, na klasično dumpovski opušten način.

Uz opuštenu atmosferu i dobro poznate predavače, nadamo se da ćete s jednakim oduševljenjem pratiti predavanja i priključiti nam se u dinamičnom, ali i zastrašujuće velikom, svijetu računalnih mreža.

Tip događaja: 
Free
Datum i vrijeme
Subota, 16. Ožujak 2013 - 17:00
Organizator
DUMP
Lokacija