11. festival znanosti - Dobrodošli u budućnost

Nastupit će vrijeme kada će brižna višestoljetna istraživanja iznijeti na svjetlost dana ono što je sada još skriveno. Doći će vrijeme kada će naši potomci biti zapanjeni spoznajama koje mi danas ne znamo, a njima su jasne same po sebi.
Mnoga su otkrića čuvana za vremena koja tek dolaze, za godine u kojima će sjećanja na nas već izblijedjeti. Naš bi svijet bio ubogo mjesto kada svakoj epohi ne bi imao ponuditi nešto za istraživanje…priroda ne otkriva svoje tajne odjednom i svima.

Festival znanosti, manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine, namijenjena je učenicima, studentima i ostalim građanima s ciljem da im se približi znanost kao osnovni pokretač tehnološkog napretka kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Osim u Zagrebu, Festival znanosti istodobno se održava i u Osijeku, Rijeci, Splitu, Puli, Zadru, Dubrovniku, Malom Lošinju i drugim mjestima.

Središnja je tema ovogodišnjeg festivala Budućnost, ali se kao i prijašnjih godina bavi i svim drugim znanstvenim temama koje bi mogle biti zanimljive i poučne širokoj javnosti.

Datum i vrijeme
Ponedjeljak, 22. Travanj 2013 (Cijeli dan) - Subota, 27. Travanj 2013 (Cijeli dan)