Coworking with CROAPPS

Za ovu srijedu pripremili smo temu CROAPPS posvećenu hrvatskim mobilnim aplikacijama. Putem kratkih izlaganja petero gostiju upoznat ćemo se s procesom nastanka mobilne aplikacije - od razvoja ideje, suradnje naručitelja s autorom ili autora s programerom, funkcioniranja startup-a i inkubacije u domaćim i svjetskim akceleratorima, odnosa vizualnog izgleda i funkcionalnosti aplikacije, plasmana na tržište, uloge marketinga i promocije i sl.

Pozivamo Vas da provedete dan s nama u Pepermintu te iskoristite coworking srijedu za svakodnevno obavljanje poslovnih aktivnosti, susret s poslovnim suradnicima ili klijentima, razmjenu iskustava ili otvorenu diskusiju o Vašim projektima, upoznavanje novih ljudi ili profesionalni networking.

Na COCREATION: SHAKE BREAK pauzi zajedno ćemo pripremati kreativne i osvježavajuće shake-ove od namirnica koje sami trebate donijeti. Obavezno ponesite svoje najdraže voće i/ili povrće te poseban dodatak poput meda ili začina

U COWORK THIS OUT!: CROAPPS diskusiju uvest će nas Nebojša Grbačić, urednik i savjetnik za online komunikaciju te povremeni dopisnik za web stranicu netokracija.com. Nebojša će stručno izložiti sve informacije o startup-ima, poslovanju i mobilnim aplikacijama, te nas na taj način uvesti u temu sessiona.

Stevica Kuharski je tvorac edukativne aplikacije Habbits namijenjene djeci. Njena je osnovna premisa potaknuti stjecanje navike izvršavanja svakodnevnih obaveza. Djeca kroz zabavu, brigom o svom virtualnom ljubimcu razvijaju svog Habbita, baš poput dobrog starog Tamagotchija.

Damir Bandalo tvorac je mobilne i web aplikacije Cinematic koja pruža detaljan uvid u raspored i pregled najaktualnijih filmskih izdanja uz mogućnost rezervacije kino ulaznica. Korištenje aplikacije je brzo i jednostavno, u skladu s dinamičnim načinom života i vremenom u kojem živimo.

Obje aplikacije nastale su u bugarskom akceleratoru, kojem su pristupili putem startup zajednice, te su izvrstan primjer ovakvog načina razvoja aplikacije. Stevica i Damir će nam iz prve ruke prenijeti vlastito iskustvo te pružiti uvid u sve popularniji način pokretanja vlastitog posla i poticanja na poduzetnički način razmišljanja.

Svakom članu naše zajednice ovim putem želimo pružiti priliku da pokaže i prenese svoje vještine ili da na interaktivan i participatoran način predstavi svoj projekt. Sve zainteresirane pozivamo da nam se jave na hello@coworking.hr

Tip događaja: 
Free
Datum i vrijeme
Srijeda, 24. Travanj 2013 - 11:00 - 19:00