Startup srijeda - Job to be done and value proposition canvas

Boris Golob će na Startup srijedi 3.srpnja govoriti od poslu kupca (job to be done) i platnu ponude vrijednosti (value proposition canvas).

Posao kupca je jedan od najvažnijih koncepata kod inoviranja jer objašnjava razloge zbog kojih kupci trebaju neki proizvod ili uslugu, čak i onda kada takvi proizvodi još niti ne postoje. Poslom kupca se može (između ostalog) analizirati nepostojeća tržišta, razumijeti kada će kupci kupiti od nas, a kada od konkurencije, a kada uopće neće razmatrati našu ponudu itd.

Platno ponude vrijednosti je alat kojim se sučeljavaju zahtjevi kupaca i ponuda vrijednosti i time detaljnije pojašnjavaju dva ključna elementa platna poslovnog modela – “kupci” i “ponuda vrijednosti”. Platno ponude vrijednosti omogućava vizualno pojašnjavanje “Što mi nudimo, a što oni traže?”

Boris Golob, mag.ing. je vodeći hrvatski stručnjak za postupke inoviranja proizvoda, usluga i poslovnih modela. Kao savjetnik vlasnika i uprava poduzeća je sudjelovao u projektima razvoja i komercijalizacije inovacija, a 2009. objavljuje e-knjigu „Inovacija od ideje do tržišta“. 2012. godine dobio je nagradu “Primus” za najboljeg poslovnog savjetnika u Hrvatskoj. 2008. polazi edukaciju Excellence in Innovation Management EFQM Brussels, 2011. završava edukaciju iz Outcome-Driven Innovation metodologije na Strategyn Institute SAD, 2012. polazi Business Model Workshop & Masterclass kod dr Alexandera Osterwaldera, 2013. sudjeluje na Business Design Summit Berlin. Od 2010. godine je direktor Znanstveno-tehnologijskog parka

Tip događaja: 
Free
Datum i vrijeme
Srijeda, 3. Srpanj 2013 - 17:00 - 18:30
Organizator
Ini.hr